Η γάτα μας την άνοιξη

Η γάτα μας την άνοιξη

Η γάτα μας την άνοιξη

30/04/2019

 Άνοιξη ...μία εποχή με εξαιρετικές διακυμάνσεις όχι μόνο στον καιρό αλλά και στη συμπεριφορά του αγαπημένου μας κατοικιδίου!

Τι θα ήταν καλό να προσέξουμε....

Την άνοιξη με το άνθισμα των περισσότερων λουλουδιών αρχίζουν να πληθαίνουν τα έντομα. Η προσοχή μας λοιπόν πρέπει να επικεντρωθεί στο κύριο ένστικτο της γάτας μας που είναι το κυνήγι. Πολλά από τα έντομα που μπορεί να της τραβήξουν το ενδιαφέρον και να τα κυνηγήσει, είναι βέβαιο ότι δεν θα "παραδοθούν" έτσι απλά, αλλά θα προσπαθήσουν μέσω του τσιμπήματος να αντιδράσουν. Προσέχουμε λοιπόν, ιδιαίτερα τα τσιμπήματα εντόμων όπως μέλισσες, σφήκες κλπ.

Είναι η εποχή που αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός και κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι ψύλλοι. Φροντίστε να είσαστε τυπικοί στην εξωπαρασίτωση του κατοικιδίου σας.Ενδεικτικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε spray ,αμπούλες αλλά και περιλαίμια για εξωπαράσιτα γάτας τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

Εαν έχετε γάτες ή γάτους που δεν είναι στειρωμένοι θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Η άνοιξη είναι η εποχή των έντονων αναπαραγωγών και ζευγαρωμάτων και η μη στειρωμένη γάτα σας θα ψάξει απαραιτήτως για ταίρι, ήδη από 5 μηνών που αρχίζει να έχει οίστρο.Να είστε προσεκτικοί λοιπόν καθώς ανοίγετε πόρτες και παράθυρα, καθώς ,δυστυχώς, το πρώτο που θα σκεφτεί η γάτα σας είναι να βγει έξω,με αποτέλεσμα κάποια εγκυμοσύνη αλλά και κίνδυνος η γάτα σας να εμπλακεί σε καβγά ή σε ατύχημα.

Αυτήν την εποχή η γάτα σας ξεκινά να ρίχνει το παλιό τρίχωμα και να βγάζει το νέο.Μπορείτε να κάνετε πράγματα για να ανακουφιστείτε τόσο εσείς όσο και η γάτα σας:

  • Δώστε οπωσδήποτε πάστα για την τριχόμπαλα. Η γάτα σας θα καθαριστεί γλείφοντας εντατικά το τρίχωμά της, με τη διαφορά ότι αυτήν την εποχή μαδάει πολύ περισσότερο. Αυτό προκαλεί πολύ μεγαλύτερη συσσώρευση τριχόμπαλας στο στομάχι της γάτας που μπορεί να της δημιουργήσει γαστρεντερικές διαταραχές.Για να τις αποφύγετε δώστε καθημερινά πάστα για τις τριχόμπαλες.
  • Χτενίστε καθημερινά την γάτα σας ώστε να επιταχύνετε τη διαδικασία της τριχόπτωσης.
  • Προμηθευτείτε ενα συμπλήρωμα διατροφής  για την τριχόπτωση.
  • Χρησιμοποιείστε ρολά καθαρισμού της τρίχας τόσο από ρούχα όσο και από τα έπιπλά σας.