Τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης του σκύλου.

Τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης του σκύλου.

Τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης του σκύλου.

21/06/2018


Οι λόγοι που οι σκύλοι χάνουν το τρίχωμά τους είναι πολλοί. Είναι μια φυσική διαδικασία πολύ σημαντική.Με αυτό τον τρόπο κρατούν το τρίχωμα και το δέρμα τους υγιές. Πρώτα πρέπει να πέσει το παλιό τρίχωμα έτσι ώστε στην θέση του να βγει έπειτα το καινούριο. Δεν χάνουν όλοι οι σκύλοι την ίδια ποσότητα τριχώματος και με την ίδια συχνότητα. Η κάθε φυλή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.

Ο ήλιος και η θερμοκρασία "δίνουν σήμα" στις ορμόνες του σώματος που ελέγχουν την ανάπτυξη και πτώση του τριχώματος.Φυσικά επειδή οι σκύλοι μας μένουν μαζί μας μέσα στο σπίτι, αυτή η διαδικασία έχει κατά κάποιο τρόπο διαταραχθεί.Το καλοκαίρι που κάνει ζέστη απολαμβάνουν τον δροσερό περιβάλλον του σπιτιού και αντίστροφα το χειμώνα.


Πάμε να δούμε μαζί μερικούς τρόπους που βοηθάνε στη μείωση της τριχόπτωσης. 

  1. Συχνή αιτία της έντονης τριχόπτωσης είναι το στρες. Ο σκύλος σας πρέπει να ζει σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα νιώθει ασφάλεια και θα είναι χαρούμενος. Σε καμία περίπτωση μην του φωνάζετε και μην τον χτυπάτε. Αναπτύξτε από μικρή ηλικία (από κουτάβι) μία γλώσσα επικοινωνίας μαζί του ώστε να μπορέσετε να ζήσετε αρμονικά. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εκπαίδευση. Η απομόνωση και η έλλειψη άσκησης είναι οι κύριοι παράγοντες που βοηθάνε στην ανάπτυξη στρες.

  2. Φροντίστε να του παρέχετε μία ισορροπημένη διατροφή που βοηθάει στην καλή υγεία του δέρματος και της τρίχας του.Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι τρώει ο σκύλος σας.Nα επιλέγετε τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα καθώς και σε ζωικές πρωτείνες.Μερικές τροφές που πληρούν τις παραπάνω προυποθέσεις ,και που μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημά μας ,είναι από τις εταιρείες της JOSERA , ACANA , ORIJEN , TUNDRA , HAPPY DOG, ιδιαίτερα ελκυστικές, χάρη στην εξαιρετική αποδοχή, άριστη πεπτικότητα και συμβατότητα - ακόμη και στην περίπτωση των εξειδικευμένων αναγκών των κατοικίδιων.

  3. Έχει αποδειχθεί πως τα λιπαρά οξέα έχουν ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες. Το LANDMARK ΛΑΔΙ ΣΟΛΟΜΟΥ καθώς και άλλα σκευάσματα όπως το DIAFARM DERM OMEGA 3-6-9  και το VIACUTAN PLUS  εξασφαλίζουν ένα λαμπερό και υγιές τρίχωμα αποτρέποντας την τριχόπτωση.Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα προσφέρουν επιπλέον οφέλη στην υγεία του σκύλου σας όπως στα μάτια, στις αρθρώσεις και γενικά σε όλο το ανοσοποιητικό του σύστημα. 

  4. Μην κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας πάρα πολύ συχνά.Κάθε φυλή είναι διαφορετική. Αμέσως μετά το μπάνιο θα πρέπει να στεγνώνετε τον σκύλο πάρα πολύ καλά. Τα ανθρώπινα σαμπουάν δεν είναι κατάλληλα για τους σκύλους και πολύ πιθανό να του δημιουργήσουν πρόβλημα.Προτιμήστε προιόντα περιποίησης από την υποαλλεργική σειρά TOP DOG που έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα λόγω της σύνθεσή τους που στηρίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου και της αλόης.

  5. Φροντίστε για να είστε συνεπείς με το πρόγραμμα αποπαρασίτωσης (ενδοπαρασίτωση,εξωπαρασίτωση) του σκύλου σας. Τα παράσιτα είναι συχνή αιτία απώλειας τριχώματος.Για την εξωπαρασίτωση, προτείνουμε το αντιπαρασιτικό φυτικό περιλαίμιο BIO3ACT που σε συνδιασμό με το φυτικό αντιπαρασιτικό ECO GUARD SPRAY προσφέρουν την πλήρη κάλυψη του σκύλου σας από τις δυσάρεστες συνέπειες των παρασίτων και συγχρόνως προάγει την καλή υγεία τους.

  6. Το βούρτσισμα είναι μία από τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις που έχεις ως ιδιοκτήτης σκύλου. Απομακρύνει τις νεκρές τρίχες και κύτταρα από το σώμα του σκύλου και κρατάει το δέρμα του υγιές.Μια εξαιρετική επιλογή είναι η ΧΤΕΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΝΕΚΡΑΣ ΤΡΙΧΑΣ   όπου με την χρησιμοποίησή της πετυχαίνεις το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.