Τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης του σκύλου.

Τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης του σκύλου.

Τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης του σκύλου.

21/06/2018
Οι λόγοι που οι σκύλοι χάνουν το τρίχωμά τους είναι πολλοί. Είναι μια φυσική διαδικασία πολύ σημαντική. Με αυτό τον τρόπο κρατούν το τρίχωμα και το δέρμα τους υγιές. Πρώτα πρέπει να πέσει το παλιό τρίχωμα έτσι ώστε στην θέση του να βγει έπειτα το καινούριο. Δεν χάνουν όλοι οι σκύλοι την ίδια ποσότητα τριχώματος και με την ίδια συχνότητα. Η κάθε φυλή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.


Ο ήλιος και η θερμοκρασία "δίνουν σήμα" στις ορμόνες του σώματος που ελέγχουν την ανάπτυξη και πτώση του τριχώματος. Φυσικά επειδή οι σκύλοι μας μένουν μαζί μας μέσα στο σπίτι, αυτή η διαδικασία έχει κατά κάποιο τρόπο διαταραχθεί. Το καλοκαίρι που κάνει ζέστη απολαμβάνουν τον δροσερό περιβάλλον του σπιτιού και αντίστροφα το χειμώνα.


Πάμε να δούμε μαζί μερικούς τρόπους που βοηθάνε στη μείωση της τριχόπτωσης. 


  1. Συχνή αιτία της έντονης τριχόπτωσης είναι το στρες. Ο σκύλος σας πρέπει να ζει σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα νιώθει ασφάλεια και θα είναι χαρούμενος. Σε καμία περίπτωση μην του φωνάζετε και μην τον χτυπάτε. Αναπτύξτε από μικρή ηλικία (από κουτάβι) μία γλώσσα επικοινωνίας μαζί του ώστε να μπορέσετε να ζήσετε αρμονικά. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εκπαίδευση. Η απομόνωση και η έλλειψη άσκησης είναι οι κύριοι παράγοντες που βοηθάνε στην ανάπτυξη στρες.

  2. Φροντίστε να του παρέχετε μία ισορροπημένη διατροφή που βοηθάει στην καλή υγεία του δέρματος και της τρίχας του. Μην αγοράζεται χύμα τροφή. Δεν είναι ποτέ καλής ποιότητας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι τρώει ο σκύλος σας. Η top επιλογή είναι οι τροφές Josera, ιδιαίτερα ελκυστικές, χάρη στην εξαιρετική αποδοχή, άριστη πεπτικότητα και συμβατότητα - ακόμη και στην περίπτωση των εξειδικευμένων αναγκών των κατοικίδιων. Ενδεικτικά μπορείτε να επιλέξετε τη Josera Super Premium η οποία προσφέρει όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και προσφέρει μία φιλική γεύση.

  3. Έχει αποδειχθεί πως το λάδι σολομού βοηθάει πολύ. Σημαντικό είναι να προσθέστε την ποσότητα που αναγράφετε στο σκεύασμα στο φαγητό του. Το Landamark λάδι σολομού Ω3 Plus 1Lt θα του εξασφαλίσει ένα λαμπερό και υγιές τρίχωμα. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σκέυασμα προσφέρει πολλά επιπλέον πλεονακτήματα στην υγεία του σκύλου σας όπως στα μάτια, στις αρθρωσεις και γενικά σε όλο το ανοσοποιητικο του σύστημα. 

  4. Μην κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας πάρα πολύ συχνά. Συμβουλευτείτε καλύτερα τον εκτροφέα ή τον κτηνίατρο σας. Κάθε φυλή είναι διαφορετική. Αμέσως μετά το μπάνιο θα πρέπει να στεγνώνετε τον σκύλο πάρα πολύ καλά. Τα ανθρώπινα σαμπουάν δεν είναι κατάλληλα για τους σκύλους και πολύ πιθανό να του δημιουργήσουν πρόβλημα. Ιδανικό για κάθε φυλή είναι το Top dog shampoo + conditioner. Σαμπουάν και κοντίσιονερ φιλικό στο δέρμα ακι το τρίχωμα των κατοικιδίων με άρωμα αποκλειστικά από αιθέρια έλαια 

  5. Φροντίστε για να είστε συνεπείς με το πρόγραμμα αποπαρασίτωσης του σκύλου. Τα παράσιτα είναι συχνή αιτία απώλειας τριχώματος. Το Bio3Act ίναι ένα νέο, φυτικό, αντιπαρασιτικό κολάρο για κατοικίδια που συνδυάζει αποτελεσματικά την δράση τριών ουσιών, χωρίς βλαβερές συνέπειες για την υγεία των μικρών μας φίλων.

  6. Το βούρτσισμα είναι μία από τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις που έχεις ως ιδιοκτήτης σκύλου. Απομακρύνει τις νεκρές τρίχες και κύτταρα από το σώμα του σκύλου και κρατάει το δέρμα του υγιές. Επίσης, πολλές τρίχες πέφτουν και κατά τη διάρκεια της βόλτας. H αυτοκαθαριζόμενη χτένα αφαίρεσης νεκράς τρίχας είναι η καλύτερη επιλογή καθώς όχι μόνο απομακρύνει τις περιττές τρίχες από το σκύλο σας, διαθέτει ειδικό καπάκι έτσι ώστε να καθαρίζεται με μία κίνηση.